header banner
Default

De prijs van Bitcoin stijgt niet Is er een nieuwe daling in zicht?


crypto trader zit met handen in haar te kijken naar dalende Bitcoin koers grafiek op computerscherm 

Ondanks wat dagelijkse bewegingen heen en weer, komt de Bitcoin koers, wanneer we het van een afstandje bekijken, niet echt van z’n plek. Zowel gisteren als vandaag bleef de BTC koers steken vlak onder het $27k-niveau, met uitzondering van een korte opleving daarboven gisteravond laat.

Momenteel staat de Bitcoin koers op $ 26.876 (Bitmex) en € 25.575 (Bitvavo). Dat is een verandering van 0,26% in de afgelopen 24 uur. De meeste altcoins lieten een licht positief beeld zien. Daarover verderop meer.

Waarom blijft de Bitcoin koers hangen?

VIDEO: Bitcoin is JARIG: 15 jaar! | Crypto DAALT, wat gebeurde er vandaag?! | Crypto nieuws vandaag | #1014
BLOX

De Bitcoin koers beweegt al een tijdje binnen een bepaalde range, vanwege tegenstrijdige marktkrachten en verminderde netwerkactiviteit, wat het moeilijk maakt om een duidelijke trend vast te stellen. Het lijkt er dan ook op dat Bitcoin vast zit op het huidige niveau

De prijs schommelt binnen een stijgend kanaal, begrensd door een weerstand op $28.000 en een stijgende steun rond de $26.750.

De stagnerende Bitcoin koers gaat gepaard met dalende volumes en volatiliteit, wat duidt op een toenemend conflicterend sentiment onder handelaren.

Netwerkactiviteit van Bitcoin daalt

VIDEO: Bitcoin Crash! Kopen of wachten? ICP pays off! - Next new projects...
Bitkoning

De consolidatieperiode van Bitcoin valt samen met een sterke daling van stortingen, opnames en algehele transacties. Opvallend is dat al deze metingen in mei toenamen door de hype rondom Bitcoin Ordinals, maar in september aanzienlijk daalden.

"Dit suggereert dat de Bitcoin-netwerkactiviteit is afgenomen", beweerde MAC_D, on-chain data-analist bij CryptoQuant:

"Dit gebeurde omdat er minder nieuwe investeringen in de crypto-markt kwamen, wat resulteerde in minder liquiditeit en dus minder prijsvolatiliteit."

Hoop op Bitcoin ETF vs. zorgen over hogere rente

VIDEO: 📊 Bitcoin op weg naar $50.000! Arbitrum (ARB) klaar voor MEGA PRIJSSTIJGING! Injective (INJ) update!
CryptoCoinTalk

De consolidatie in de Bitcoin koers volgt op twee tegenstrijdige marktkatalysatoren: de hoop op goedkeuring van een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) in de VS tegenover zorgen over het "langer-hoger" rentebeleid van de Amerikaanse Federal Reserve.

Analisten beweren dat een goedkeuring van een Bitcoin ETF zou leiden tot een vraag van $600 miljard in de markt. Aan de andere kant kan hardnekkige inflatie de Fed ertoe aanzetten om in de toekomst hogere rentetarieven te handhaven, wat riskantere activa, waaronder BTC, zou kunnen schaden en de Bitcoin koers langer onder druk zou kunnen zetten.

Een voormalig directeur van BlackRock beweerde dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission tegen het einde van Q1 2024 een Bitcoin ETF zal goedkeuren.

BTC-accumulatie gaat door

VIDEO: Bitcoin koers CRASHT: waarom en wanneer stopt het?
Nesami - Slim Beleggen

Accumulatie van Bitcoin door grote beleggers en instellingen is in oktober verder toegenomen, wat suggereert dat de rijkste Bitcoin-beleggers buiten de markt om aan het kopen zijn.

Vanuit technisch perspectief lijkt de Bitcoin koers een herstel naar $28.000 na te streven na stabilisatie rond de $26.750. Een langeretermijnscenario laat zien dat Bitcoin zich beweegt binnen een breder stijgend kanaalpatroon. Daarom zou een rebound vanaf het huidige steun-niveau de Bitcoin koers kunnen laten stijgen naar $36.000 eind 2023 of begin 2024.

BTC/USD 1-gaagse prijgrafiek
BTC/USD 1-gaagse prijgrafiek, bron Tradingview

Echter, het stijgende kanaal lijkt op een stijgende wig, een bearish omkeerpatroon. Als de Bitcoin koers onder de onderste trendlijn van het kanaal valt, kan de prijs van Bitcoin met wel 40% dalen naar $15.650 in 2023 of Q1 2024.

BTC/USD-driedaagse prijsgrafiek
BTC/USD-driedaagse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Crypto analyst Benjamin Cowen waarschuwt voor Bitcoin crash

VIDEO: BITCOIN: ENORME CRYPTODUMP!!!!!!! DIT IS DE VOLGENDE!?!?!?!? BTC-prijsanalyse
Sami Loyal - Forflies

De bekende youtuber en crypto analist Benjamin Cowen uit zich bearish over de korte termijn toekomst van de Bitcoin (BTC) markt. Op zijn kanaal deelt de analist dat hij verwacht dat de Bitcoin koers nog verder kan zakken nadat al relatief een sterke daling is ingezet in de afgelopen dagen. Cowen vertelt dat dit ook desastreuze gevolgen kan hebben voor de altcoin markt die mogelijk een veel harder klap zal moeten vangen wanneer BTC onder belangrijke prijsniveaus zakt. 

Cowen is bekend van zijn youtube kanaal en is een prominente crypto analist. Middels economische en on-chain data geeft de analist veel nieuwe inzichten in de crypto markt. Ook gebruikt Cowen lange termijn historische datasets om gefundeerde verwachtingen uit te spreken over Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Bitcoin koers onder de .000

VIDEO: Waarom de Alts de prijsbewegingen van BTC volgen
Crypto Tips

Benjamin Cowen gelooft dat de grootste cryptocurrency op weg is om terug te zakken onder een prijs van $25.000. Momenteel bedraagt de BTC koers ongeveer $26.700. Om onder het belangrijke prijsniveau te zakken moet de munt minimaal 7,5% dalen ten opzichte van de huidige koers. Een flinke daling, zeker wanneer je meeneemt dat de Bitcoin koers in de afgelopen 7 dagen al met 3,5% is gezakt. Wanneer het niveau van $25.000 is behaald, sluit de crypto analist een verdere daling niet uit. Cowen ziet een prijs van $23.000 als een belangrijke target en een mogelijke lokale bodem voor de Bitcoin koers. Dat betekent dat Bitcoin en de rest van de markt nog een relatief lange lijdensweg voor de boeg hebben.

Altcoins kunnen flink lijden onder Bitcoin prijsdaling

VIDEO: IEDEREEN HEEFT HET FOUT OVER DEZE BITCOIN-BEWEGING!!! [doelen uitgelegd]
Crypto Rover

Als Bitcoin inderdaad onder het prijsniveau van $25.000 zakt, kan dat mogelijk de altcoin markt flink raken. Cowen geeft aan dat historisch gezien in een bear markt de altcoin en Bitcoin markt een bepaalde relatie hanteren. Wanneer het sentiment bearish is zal een daling van de Bitcoin koers meer risicovollere investeringen zoals altcoins nog harder raken. Dit komt doordat beleggers massaal uit altcoins stappen en hun vermogen liever beleggen buiten crypto of bij meer gevestigde cryptocurrencies, zoals Bitcoin of Ethereum (ETH).

Een daling van de Bitcoin koers tot $23.000 betekent bijna een 14% prijsdaling voor de populaire munt en kan aldus Cowen nog een veel grotere daling betekenen voor de altcoin markt. Opvallend genoeg zien we dit nu al terug met munten zoals XRP en Solana (SOL) die respectievelijk met 8,6% en 8,4% in waarde zijn gedaald in slechts een week tijd. 

Ander crypto nieuws

VIDEO: "This Is Why SEC Will Reject All Bitcoin ETFs In January 2024"- Kevin O'Leary Warning
Crypto Investing

Er is weer een update over de lopende rechtszaak tegen Sam Bankman-Fried, de voormalige CEO van de FTX crypto-exchange. De in ongenade gevallen crypto-manager staat terecht vanwege zijn betrokkenheid bij het runnen van de frauduleuze beurs. Het proces gaat de tweede week in en vandaag vervolgde voormalig hoofd van zusterinvesteringsmaatschappij Alameda Research, Caroline Ellison, haar getuigenis. Daarover verderop meer.

Bitcoin koers stabiel boven ,5k

VIDEO: BITCOIN DUMPT HARD! SEC Afkeuring ETF's FUD (Reality-Check)
Investeren - Crypto Traden & Beleggen

Bitcoin verandert op het moment van schrijven van eigenaar voor ongeveer $26,7k. De cryptocurrency liet in de loop van de dag niet veel prijsschommelingen zien.

De afgelopen 36 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $26,7k. Het begon een beetje te dalen en daalde om 19:30 uur even onder de $26,6k, maar herstelde zich onmiddellijk weer boven de $26,6k. De cryptocurrency bleef zich herstellen en steeg om 02.30 uur in de nacht boven de $26,8k. De digitale valuta handelde een groot deel van de dag zijwaarts rond deze waardering. Om 16:50 uur daalde de koers echter een beetje en kwam in de buurt van $26,7k. Laat in de avond wist het even boven $27k uit te komen, maar dat was van korte duur en het zakte al snel weer terug.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $522 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt bedroeg 50,9%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen overwegend in het groen

VIDEO: BlackRock BRÉÉKT Bitcoin …Eindspel? (Schokkend)
Investeren - Crypto Traden & Beleggen

Andere crypto koersen stonden na de afgelopen 24 uur grotendeels hoger. Opmerkelijke bewegingen waren te zien bij: Solana (SOL, 3,5%), Polkadot (DOT, 1,2%), Polygon (MATIC, 1,1%), Bitcoin Cash (BCH, 1,6%) en Shiba Inu (SHIB, 1,9%).

Solana koers grafiek 

Caroline Ellison: CEO van Binance ook verantwoordelijk voor FTX-crash

VIDEO: Celsius Network | Coinbase goed instellen voor verdeling Crypto claims
Dennis van Booma - Crypto en Aandelen

Ze heeft een paar dagen geleden het standpunt ingenomen en werd lange tijd aangeprezen als kroongetuige van de aanklacht tegen SBF.

Ze heeft al verschillende claims ingediend tegen haar voormalige baas en ex-partner, waaronder het toegeven dat ze gebruikers heeft opgelicht en zich schuldig heeft gemaakt aan extreem illegaal gedrag waarbij miljarden uit de beurs zijn overgeheveld.

Ellison had gisteren echter nog een bom te werpen, toen ze beweerde dat Changpeng Zhao (CZ), CEO van Binance, gedeeltelijk verantwoordelijk was voor de crash van de beurs. CZ tweette destijds dat hij zijn deel van de FTT-tokens te verkopen, waardoor de hele FTX-beurs uiteindelijk instortte.

Het valt nog te bezien of CZ zal worden oproepen om in deze zaak te getuigen. Het zal een grote ontwikkeling zijn in de crypto-scene en zal mogelijk ook effect kunnen hebben op de Bitcoin koers.

Sources


Article information

Author: Caitlin Anderson

Last Updated: 1704355562

Views: 1285

Rating: 4.1 / 5 (111 voted)

Reviews: 99% of readers found this page helpful

Author information

Name: Caitlin Anderson

Birthday: 2016-05-20

Address: 211 Rose Knolls Apt. 863, Andreabury, HI 08035

Phone: +4141286562798604

Job: Museum Curator

Hobby: Cycling, Playing Guitar, Stargazing, Quilting, Kite Flying, Photography, Magic Tricks

Introduction: My name is Caitlin Anderson, I am a priceless, rich, unswerving, accomplished, Determined, accessible, persistent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.